2012. október 9., kedd

Még egy kicsit Amerika

Beáta kérte hogy meséljek az utamról.Bevallom nagyon nem akartam kimenni ,féltem az egésztől.Aztán már nem volt visszaút.
A repülés nagyon kellemes élményként marad meg ,igaz(ne nevessetek ki)előtte voltam jósnőnél,(úgy nyertem a helyi rádióban a lehetőséget)és ő azt mondta hogy minden rendben lesz.És így is volt.Mikor odaértünk sehol sem láttam a fiam de gondoltuk nagy baj nem lehet azok után hogy nulla angol nyelvtudással átmentem minden kapun vizsgálaton:)Aztán megérkeztek.Mivel ott már este volt igy miután lepakoltunk lementünk  Hudson folyóhoz ami tőlük kb 5 perc séta.Hát csodálatos kivilágitva Manhattan.Másnap sopping megspékelve hogy a menyem telefonált hogy tornádó veszély van:))
Aztán jöttek a napok és mentünk és metróztunk és megint mentünk és buszoztunk.:))Befizetett a fiam egy buszos túrára ami végig vitt New York nevezetességein.A buszos úthoz tartozott hajó út is.Nekünk sikerült teljesen véletlenül pont 11.én hajókázni és számomra teljesen döbbenetes volt hogy egyszer csak megállt minden hajó és kb 1 percig nyomták a dudát.Akkor volt a megemlékezés és mi pont ráláttunk az épülő toronyra.Elmentünk egy másik napi hajótúrán a szabadságszoborhoz is.Nem tudom miért de azt gondoltam sokkal nagyobb.De csodálatos látvány.Az Empire State Building a maga 86 emeletével félelmetes de a kilátás megért mindent.Szürkületben mentünk fel és mikor besötétedett ott volt a lábunk alatt kivilágítva az egész város.A Centrál park is megérne egy külön fejezetet..Voltunk a panoptikumban is ahol aztán végre kicsit enyeleghettem szívszerelmemmel Clooneyval:))Aztán jött az óceán....Nekem akinek víziszonyom van a könnyeim jöttek ki és megígértem magamnak és persze az óceánnak is hogy visszamegyek még 1x legalább:))  (Attila remélem olvasod:)))Az emberek sokkal udvariasabbak és nyugodtabbak mint mi.Komolyan mondom döbbenet volt hogy nem találkoztam lökdösődéssel ,hogy mosolyognak és udvariasak.Tanulhatnánk tőlük.
Próbáltam olyan dolgokat enni amiket itt nem kapok meg.persze a juharszirup volt az egyik:))
Az utcákon rengeteg árus van ,nagyon sok kifőzde.Kipróbáltuk azt is.Kávét is sokat ittunk persze nagy pohárban és a fiam megismertetett a starbuks os karamellás csodával ami egy tejszínes hideg kávé karamell öntettel.Húúúúú nagyon finom pedig nem is szeretem a tejszínt.Ettem persze hamburgert és pizzát is mert elméletileg az is eredeti amerikai találmány és nem is az olaszoké.
A bánatom hogy nem találtam x es boltot és igy nem tudtam semmi bökni valót venni.Viszont a fiam és a menyem elláttak annyi ruhával amennyit elképzelni sem tudtam .köszönet itt is érte.
Talán ennyi most de ha valaki valamire kíváncsi nagyon szívesen válaszolok a kérdésre.Jó volt ott lenni és persze most már azt mondom jó lenne vissza is menni valamikor

4 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon tetszik amiket átéltél. Elképzelem. Tényleg olcsóbb a ruhanemű mint nálunk? Kaja:milyen az eredeti amerikai hamburger?
    Összegezve: nagyon rendesek voltak Veled a gyerekek! Jó lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Relatív hogy olcsóbb illetve : 3 espirit póló 6 dolcsi 1 starbuksos kávé is annyi:))Skechers cipő kb 7000 ft kinn itt a duplája.ettünk 30 dolcsiér 4 en ,ennyi volt a cipőm is .Igaz szerencsém volt mert ugye a menyemék azért tudják hol érdemes vásárolni. metró bérlet 20 dolcsi de azzal akár a világ végére is elmehetsz míg ki nem jössz a metróból.szóval igazán nem is igazodtam ki mit is érdemes megvenni,mi az ami megéride szerintem sokkal könnyebb az élet.Bevittek egy boltba ahol minden bizsu 1 dolcsi volt:))Mikor visszamentünk 10 pár fülbevalót adtak 1 dolcsiér:))Az eredeti?mekiztünk,én annyira nem szeretem de nem volt rossz:)).Összehasonlításom nagyon nincs mert itthon nem ott eszem hambit:))ha van még kérdésed nyugodtan kérdezz.

    VálaszTörlés
  3. :) :) :) egy életre szóló élményben volt részed! :)

    VálaszTörlés
  4. vissza is mennék:))ha másért nem de egy x es boltért tuti:))

    VálaszTörlés